Indigo, Moj indigo-kristalni svijet

Tranzicija indiga u kristal

Kristal ili Oktarin?

Mnogo je govorkanja u zadnje vrijeme u Indigo krugovima o Kristalnoj djeci, novom naraštaju prigrljenom od strane Indigo ljudi. Prema popularnoj literaturi, Kristali su ekstremno osjetljivi do točke blizu autizma i ekstremno impresivni na mnogo načina. Kristale je teže razumjeti i pratiti na više načina, nego što je to bio i jest slučaj sa Indigovcima.
No je li tako? Vrijeme je za stari Kobaltni spektakl diskriminacije, ajmo vidjeti što su Kristali trenutno.
Oni odgovaraju na vibracije oko sebe. Potpuno su transparentni. Osjetljivi su i lako se zatvaraju u sebe. Izvrsni su za ekstremno osjetljive uređaje koji zahtjevaju precizne frekvencije da bi radili ispravno (poput ovog kompjutora npr.).
Zašto bi itko bio rođen tako ranjiv i nadao se da će preživjeti nedirnut i zdrav do funkcionalne odraslosti. Život na ovom svijetu je dovoljno težak za Indigo duše, a gotovo da je nemoguć za Kristalne.

Odgovor je “Oni nisu”! Bilo bi gotovo nemoguće preživjeti djetinjstvo Kristala bez lijekova i institucionalizacije, tako da nema duše koja će dobrovoljno ući u takav svijet ispoljavajući takve duhovne frekvencije.
Manifestacija Kristala je nešto što se događa pri ulasku ili nešto prije ulaska Indiga u srednje godine, nakon što su prošli životne probe i razvili svoja osjetila. Tranzicija u Kristale je kulminacija njihovog Indigo posla.
Bliska ispitivanja su otkrila zanimljivu činjenicu, boja nije Kristalna, već je Oktarin, a to je boja koja nije u normalnom vizualnom rasponu ljudskog vida, ali je manifestacija boje visoke čari i potpuno druga oktava boje. Neuvježbanom oku, čini se kao da je potpuno bez boje, zato je Kristal, sa ekstremno visokom frekvencijom energetskog polja ono što daje.

Tranzicija u Oktarine dakle počinje oko 39-te godine kod većine osviještenih Indiga i razvije se potpuno oko 42-ge godine. Tranzicija je obilježena promjenama u prehrani i navikama spavanja, naglim prestankom nekih interesa i buđenjem nekih novih, serije čudnih snova kojih se prisjećaju u hodu. Ti snovi su povezani i imaju konzistentne teme i tonove. Neki snovi podučavaju, neki su snovi upozorenja, a neki su noćne more i to u kino kvaliteti.
Oktarini su također obilježeni iznenadnim rastom osjetljivosti na sve od buke, mirisa, žamora itd. Mogu imati tako jaku tranziciju da postanu gotovo pustinjaci, izbjegavajući mjesta koja su voljeli posjećivati, poput koncerata, kina, sportskih događanja i ostalih mjesta na kojima vlada gužva.
Navike u prehrani se mijenjaju ponekad radikalno. Prerađena hrana može izgledati štetno i pokvareno i mogli bi se okrenuti prirodnoj hrani. Slušate i poštujete svoje tijelo, ono zna što mu treba. Alkohol  gotovo ne tolerirate isto kao i duhan. Slatkiši postaju preslatki. Većina grickalica postaje neprivlačna. Pijete puno vode i smanjujete kofein.
Koncentracija se mijenja također.
Biti će se teže koncentrirati na više zadataka, ako ne i nemoguće. Ako pišete nećete moći sa uključenim radiom ili Tv-om i vjerojatno samo uz određenu glazbu. Zateći ćete se gotovo opsjednuti nekim stvarima i potpuno zanemarujući neke druge stvari koje su vas nekad jako zanimale.
Žamor postaje tlaka do točke uništenja. AKo osjetite potrebu za bijegom od žamora, učinite to, makar morali unajmiti neku garažu i smjestiti se u nju. Red i ljepota osvježiti će vašu osjetljivu dušu, očistite kuću i osjećat ćete se bolje.

AKo ste bolesni ili ozlijeđeni vaše vrijeme ozdravljenja trajat će kraće, naprotiv neke će vas bolesti pogađati teže nego druge. Moći ćete pomoći u liječenju drugih, ili dodirom ili intuicijom. Bez obzira koje ste vjere, težit ćete ka produbljenju i štovanju vjere i razvijanju unutarnjeg svijeta svoje vjere.
Učit ćete stvari koje mnogi na vašem putu vjere neće i postat ćete izvor mudrosti za one koji budu željeli učiti od vas. Usmjeravajte ih sa suosjećanjem i brigom, neki od njih mogli bi biti baš vaši Indigo vršnjaci koji traže društvo sličnih umova.
Vaše duhovne moći porasti će značajno a i ostale se također mogu manifestirati. Ponekad ćete misliti da živite u vremenskom čvoru, imajući več viđeno (deja-vu) iskustva kao i neka druga iskustva, konstantno. Ako uspijete spojiti te promjene bezbolno, biti ćete dobro. Samo svjesnost da ste antena biti će puno osjetljivija i događaji će se odražavati na vama dublje.
Naučite sjesti u miru i slušati. Ako već meditirate, nastavite. Vodite dnevnik, i posvetite vremena velikim darovima koji su vam dani. Tranzicija Indiga u Oktarin neće biti laka, ali na kraju je to nagrada. Težite učenju i služenju milostivo i zabavljajući se i uživajte u vožnji.

Rujan 17, 2007 - Posted by | Kristal ili Oktarin

19 komentara »

 1. samo naprijed, besplatno je i ne boli 🙂

  Komentar autora/ice Tisina | Rujan 19, 2007 | Odgovori

 2. Pozorno pratim ovaj indigo svijet, jer poznajem dvoje klinaca za koje sto posto mogu reći da su indigo djeca. Baš zanimljivo!

  Komentar autora/ice lijepa naša | Rujan 25, 2007 | Odgovori

 3. garant sam indigo odrasla :-)))

  Komentar autora/ice SimSim | Rujan 26, 2007 | Odgovori

 4. čitam… prvi put, drugi put… treći… zbunjena sam… kako znati???? otkud krenuti???? a željela bih….

  Komentar autora/ice moj_svijet | Listopad 24, 2007 | Odgovori

 5. da, zajebano je roditi se kao kristal. ma suvise su osjetljivi, ali imaju nesto tako staro i mudro u sebi i direkt su prikljuceni na visu energiju tako da ih u osnovi tesko mozete sjebat. oni sve osjecaju ali zato im je zastita duhovnog svijeta jaca i oni znaju, da ne mogu promijeniti nikoga, ali zato mogu uzivat u pozitivnim ljudskim osobinama pojedinaca ne osvrcuci se na njihovu negativnu stranu. nisu trpitelji i znaju se obraniti energetskim iskljucivanjem. zato su liseni frustracije za razliku od indiga. trip shema lagano non-stop. ali energija im je non-stop jaka i ta unutarnja svijest sa kojom su rodjeni, ta mudrost starija od vremena tako da ih ljudi jednostavno ne mogu zaboraviti i osjecaju ih kao posebno pozitivne jedinke! :)to je onaj dobar doprinos na ovom svijetu. povratak vjere u emociju i njezinu vaznost. povratak snu ljepote nakon borbe indiga.

  Komentar autora/ice ariel | Siječanj 23, 2008 | Odgovori

 6. poznajem tranziciju, mučno umiranje duha i još mučnija izgradnja novog preciznijeg i osjetljivijeg. indigo je bilo lako biti u usporedbi s ovim…I SA SAMO 19..

  Komentar autora/ice ? | Kolovoz 27, 2008 | Odgovori

 7. evo meni je prema ovom testu boja aure kristalna..da li netko zna je li to moguce, s obzirom da imam 24 god.,a procitala sam da su se kristalna djeca pocela radati tek pred 10-ak godina..cini mi se da niti ne odgovaram tipicnom poimanju kristalne osobe..test sam rjesila 2 puta i isto mi je doslo.. Hvalaa unaprijed 🙂

  Komentar autora/ice ivy | Travanj 19, 2009 | Odgovori

 8. @ivy, ovaj test je koncipiran tako da se na njega odgovara sa veličinom vrijednost bodova na svako pitanje tako da to bude ono što stvarno odražava tebe (ne tvoje želje), dakle da bi dobila stvaran zbroj pokušaj odgovarati tako da na svako pitanje odgovoriš tako da to budeš ti, a ne ono što bi htjela biti ti. Npr.na tvrdnju:Ne volite naporne sportove kao što su skijanje, maraton ili dizanje utega.–ja te sportove volim i dajem im 5 bodova, a ti ih ne voliš 1, jako ih malo voliš 2, podnosiš ih 3 ili pak voliš ih, ali možeš i bez njih 4, pokušaj tako rješavati i onda ćeš dobiti pravi rezultat.

  Komentar autora/ice Tišina | Travanj 19, 2009 | Odgovori

 9. Zanima me da li je moguće da sam već u tranziciji, pošto imam tek 17 godina. Ili godine nisu toliko bitne. Zadnje vrijeme kod mene dolazi do velikih promjena… Pa sam se sjetila da sam čitala o toj tranziciji iz indiga u kristal… Sada sam opet pročitala taj post, i moram priznati da opis situacije savršeno odgovara. Pojavljuju mi se razne sposobnosti i imam neke doživljaje koje prije nisam imala. Nekako spontano mi je došlo i do promjena navika, i to bez da sam tako nešto svojevoljno htjela. Inače sam stalno imala potrebu biti s drugim ljudima.. uz povremene potrebe samoće.. a sada uopće nemam volje biti u društvu drugih. Imam potrebu stalno biti sama. Sa svojim mislima. I dalje sam brbljava i otvorena, no samo ako mi drugi sami priđu. .. ima još puno toga, no sada me zanima da li je moguće da u ovoj dobi već krenem u tranziciju? Bila bih jako zahvalna na odgovoru

  Komentar autora/ice mimi | Veljača 25, 2010 | Odgovori

  • @mimi, nisi u tranziciji već jednostavno postaješ svjesna nekih svojih mogućnosti, samo se nemoj toga preplašiti, jer tu onda nastaju problemi. Kad ti se počne događati tranzicija, biti ćeš toga itekako svjesna, ali ćeš na to najvjerojatnije i biti spremna.

   Komentar autora/ice Tišina | Veljača 26, 2010 | Odgovori

   • Hvala na odgovoru! ok, poprilicno mi je laknulo sto se ne radi o tome.. jer stvarno jos nisam spremna. Jos se trazim..

    Komentar autora/ice mimi | Veljača 26, 2010

 10. Ja neznam da li sam indigo osoba ili nisam, znam samo da se cijeli život osjećam kao da ne pripadam ovdje, kao da moram negdje biti i nesto raditi , ali ne znam tocno sto.
  U zadnje vrijeme, par tjedana, imam cudne dozivljaje, netoleranciju na hranu, umor , smeta mi drustvo i buka, osjecam kao da sam cudna i da nesto ne stima. Moja sramezljivost koja je bila poprilicna prije, sada nekako nestaje i imam osjecaj kao da dobivam jaki osjecaj za pravdu. Cudno zvuci, ali iskreno..neznam sto da radim. Sve me to zbunjuje i osjecam se jako lose i depresivno. Lose spavam i ponekad moram popiti tablete za spavanje, jer ne mogu umiriti um i uzbuđenost koju osjećam. Da li ja prelazim u tu neku fazu o kojoj vi govorite ili ne? Imam 24 godine. Bila bi vam jako zahvalna na odgovoru,jer se osjećam jako izgubljeno. Tražim po netu odgovore na svoje ponašanje, ali ništa ne pronalazim.

  Komentar autora/ice Mateja | Travanj 23, 2010 | Odgovori

  • @Mateja, prvo riješi test, pokušaj biti što objektivnija pa će ti rezultat testa reći boju aure (test je relativno puzdan, ne 100% jer nekad ni ljudi sami nisu sigurni jesu li oni baš takvi kakvim se smatraju ili nisu). Za tranziciju je još prerano, tako da ne vjerujem da se tebi događa tranzicija, da dođeš do tranzicije treba proći dugi duhovni put i duhovno duboko sazrijeti, vjerojatno zbroj svih događanja utječe na tebe jače nego na druge osobe zato što je kod tebe empatija jače izražena. Ako jesi indigo, onda sve dobiva neki drugi smisao, osjećaji o kojima pričaš su kod indiga puno izraženiji, osjećaj za pravdu, za odgovornost prema svijetu i ostalom, moguće je da je to do sada bilo zatomljeno kod tebe zbog utjecaja nekog jakog autoriteta u tvojoj okolini, a sad je taj autoritet oslabio pa su se tvoje skrivene osobine počele pojavljivati, a kako nisi navikla na njih, one te opterećuju. Toliko o tome, s obzirom na količinu podataka koje si iznesla ovdje, nadam se da će ti ovo pomoći da sagledaš dublje u sebe i odgonetneš što se s tobom događa. Ako želiš saznati nešto više, ti samo pitaj, možeš mi i poslati email.

   Komentar autora/ice Tišina | Travanj 23, 2010 | Odgovori

 11. Hvala na upozorenjima, zaista se nalazim u većini stvari… Nisam još navršio 30, no u zadnje vrijeme aktivno duhovno rastem, i to zadnjih godinu dana. Promijenilo se sve: prehrambene i sve druge loše navike nestaju jedna za drugom, često nailazim na ljude koji i se sami od sebe otvaraju, često osjećam da sam negdje poslan, a da do trenutka ostvarivanja nekog kontakta nisam ni znao zašto sam se tamo našao, odnosno mislio bih da je neki drugi razlog u pitanju. No počinjem svijet gledati s ljubavlju, i iako me zna izluđivati, dešava se da sam neobično miran i svjestan svega, pomiren s promjenama i utješen osjećajem da sam na ispravnom putu te da dolazi vrijeme kada će jedino takav put biti moguć za nastavak života… Ipak je bezuvjetna ljubav ta koja nas zaista može izdići iznad svijeta kakvog vidimo u svijet kakav on zaista jest ispod površne nečistoće, kakvoga nam je Bog stvario i dao… Odrazi tog svijeta još uvijek nisu izgubljeni dok hod postoji stabala koja pupaju u proljeće, ptica koje cvrkuću, vjetra koji puše, sunca koje grije, kiše, snijega i svega što je proizvod Božje inscenacija…Uživanje u tome može biti vrlo utješno…

  Komentar autora/ice Luka | Ožujak 18, 2011 | Odgovori

 12. I am not the poet, You know.
  I don`t write poets..
  I`m just writting things that my mind have seen, here and there, but mostly because You wont me to –
  somehow You understand it is NOW time for some things to be said…
  maybe I am Your BOGUS?
  Or maybe I AM who I`m claming to be… ONLY, THE TIME IS MY JUDGE.
  Pst…

  Komentar autora/ice Čuvar | Travanj 12, 2011 | Odgovori

 13. Once apon a time,
  there was emptines, so long and big, so dark and wide. There was no things… But, it was everything.
  Nor evan the Time existed, not then, in the Deep…

  Komentar autora/ice Čuvar | Travanj 12, 2011 | Odgovori

 14. Imam 41 godinu i vec oko godinu mi se desavaju promjene opisane u ovom tekstu.Sve,bukvalno sve,postala sam izuzetno vidovita,da mogu svakome reci pol djeteta u prvom mjesecu trudnoce,da se ispostavilo da je uvijek tacno.Vidim puno toga,i u snu i na javi.Napominjem,da mi je dijete indigo,i da se to izrazava od njegovog rodjenja samo sto,sam ja to prepoznala i strahovitu mu pruzam podrsku,jer ga mnogi smatraju veoma cudnim djetetom.Sa tri godine pravio je mozaike od plocica,veoma je nadaren za muziku ,ali ima problem sa ucenjem ,i odlican je zahvaljujuci mome trudu da mu prezentujem znanje kroz igru i animaciju,tablicu mnozenja je naucio tako sto sam je pjevala za sat vremena.Pisem ovo da bih upozorila roditelje indigo djece na njihovu osobenost i da ih ne stezu,ne vode doktorima,nego da im pruze

  beskrajno razumjevanje i ljubav koju sam i ja dobila od mojih roditelja koji su njegovali moju individualnost cak i kad sam bila sama protiv svih.Iako sam veoma uspjesan arhitekta moja preosjecajnost me dovela par puta do suicida,te sam zeljela ovim putem da upoznam osobe slicne meni,koje mogu da razumiju vise interese ljudkog uma i opstanka i da mi mozda pomognu u borbi sa vetrenjacama.

  Komentar autora/ice sladjana | Kolovoz 6, 2012 | Odgovori

 15. Komentar autora/ice Čuvar | Rujan 4, 2013 | Odgovori

 16. Dragi moji, da li vjerujete u to da postoji samo Bog, pozitivna i negativna energija. Za mene religija ne postoji. Religija stvara granice kojih ne bi smjelo biti, jer granica nema. Svaka religija u sebi nosi neku zabranu. Bog je stvorio čovjeka, žensko i muško i ljubav i da tako stvaraju svijet. Religija stvara razlike, mržnju, ratove i da ne nabrajam, sve negativno.
  Ja se još uvijek tražim između kristala i indiga. Pijem ljekove jer bez njih ne mogu opstati takva kakva jesam. Smatram da je indigo ili kristal, dakle, osoba koju je Bog stvorio podareći mu samo i samo pozitivnu energiju. Ja ne psujem niti u sebi niti u svojim mislilma jer se od toga ne osjećam dobro. Imam nekako osjećaj da i ova stranica polako ide svome kraju obzirom da ne nalazim niti na jedan komentar sada u 2016.-oj godini. Pa gdje ste, voljela bih s nekim uspostaviti komunikaciju, podjeliti svoje misli, shvačanja.
  Aida

  Komentar autora/ice Aida Alagić | Svibanj 9, 2016 | Odgovori


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: