Indigo, Moj indigo-kristalni svijet

Tranzicija indiga u kristal

Što je to meditacija?

Ako pođete liječniku zbog problema uzrokovanih stresom, on će vam preporučiti meditaciju kao odličan način za opuštanje i borbu protiv stresa. To će vas neminovno dovesti do dva problema, prvi je gdje naći najbolje upute o tome kako meditirati, a drugi je razumjeti što to meditacija u stvari jest. Dolaskom na ovu stranicu, riješili ste oba problema.

Meditacija je proces u tri koraka, koji vode svjesnosti koja donosi mir, čistoću i blaženstvo.
Gledajući objektivno, naše inače “normalno” stanje uma, prilično je abnormalno. Primamo razne informacije i podražaje na koje reagiramo nekontrolirano, i mislimo kako imamo sve pod kontrolom. Skačemo s jedne misli na drugu, a s time se javljaju razne emocionalne i fizičke reakcije. Ista misao može nam donijeti dijametralno suprotne reakcije u različito vrijeme, npr. možemo vidjeti psa koji u nama budi lijepe misli i osjećaje, jer nas podsjeća na našeg ljubimca kojeg smo obožavali i mazili. SUprotno isti taj pas može u nama izazvati strah od ugriza i paniku.

Druga ilustracija pokazuje koncentraciju, što je prvi korak u meditaciji i početak kontrole nad umom, a s time i nad životom. Postupak je varljivo jednostavan i izgleda kao da će biti lako izvodljivo, ali postoje neki zadaci koji su ipak malo teži. Zamisao je fokusirati se na neki objekt ili subjekt i ne obraćati pažnju na ništa drugo.
Primjer, fokusirati se na ljubav. Započnite tako da se opustite, sjednite u udobnu poziciju, umirite svoje osjećaje i ponavljajte riječ “ljubav” s dugim vvvvvv. Problem je u tome što vam je um gazda cijeli život i neće olako prepustiti svoj položaj, da bi vas prevario, vaš um će vam skretati pažnju na druge stvari, npr. na kolače ili nešto što inače volite, samo da vas natjera da odustanete i krenete raditi nešto što je “njemu” po volji.
Najvažnije je da shvatite da je to samo pokušaj ovladavanja uma vama i da se vratite objektu svoje meditacije. Koncentracija je vrijedna, oslobađa i blagoslov je.
Treća ilustracija koja opisuje meditaciju. Ovje imamo nepomućenu pažnju. Klasična razlika između meditacije i koncentracije može se opisati u primjeru lijevanja iz boce u bokal. U početku ulje kaplje kap po kap, to je koncentracija, a onda kad ulje poteče mlazom, to je meditacija. AKo bolje proučite proces, primijetiti će te da dok ulje kaplje kap po kap, svaka kap izaziva bljesak, a bljesak svake kapi je prekid koncentracije, dok jednom kad počne teći mlaz, one ide neprekidno i pažnja posvećena objektu meditacije je sve dublja i dublja, bez napora i spontana. Tako stječemo pravo znanje o objektu koji predstavlja sebe samog.
Koristeći se ljubavlju, koncentrirati će te se na ljubav, tada biste mogli zateći svoj um nafilan mislima o ljubavi, raznim vrstama ljubavi. Sve vezano uz ljubav može doći u vaš um. Kako je sve u univerzumu relativno svemu, tako vas i vaša meditacija na “ljubav”, može povezati sa svačime.
U ovoj točki, ostvaruje se jedinstvo objekta vaše meditacije i vašeg uma. To je stanje kontemplacije i to je najviše stanje svijesti, gdje smo najčešće svijesni samo svog tijela i duha i smatramo se odvojenim od ostalog svijeta, sa iskustvom kontemplacije postajemo svijesni svemira i znamo da smo njegov dio i shvaćamo da s njime činimo cjelinu. To je realizacija Kozmičke Svijesti. Naše je pravo da spoznamo Istinu, Svjesnost i Blagoslov, što je naša vanjska istinska priroda. To opravdava potrebu da naučimo meditirati i da meditacija postane važan dio u našim životima.

Oglasi

Listopad 15, 2009 - Posted by | meditacija |

1 komentar »

  1. Nije to ni tako strašno, samo treba odluka i puno volje.

    Komentar autora/ice Bozo | Listopad 15, 2009 | Odgovori


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: